פורסם לראשונה במגזין "החיים הטובים" ובאתר האינטרנט של "קלאב 50"
Tolsby הוא שמה של מסגרת פלסטיק פשוטה, המיועדת לשתי תמונות, שמוצמדות זו לזו ומושחלות בין שני לוחות פרספקס שקופים. זהו אחד הפריטים האייקוניים של "איקיאה", ואחד המוכרים ביותר של הנריק פרוץ (Henrik Preutz), ממעצבי הבית של החברה. העובדה ש-Tolsby נמכרת תמורת 5 ₪ בלבד (!), כמו גם העיצוב הנקי והמינימליסטי שלה, הופכים אותה לבסיס נפלא לשדרוג, מיחזור ועיצוב מחדש.
המיני אלבום שאתם רואים כאן הוא שילוב של כל אלה – הוא הופך מסגרת של שתי תמונות לאלבום שלם (שדרוג), מאפשר לכם לנצל דפים יפים מלוחות שנה, למשל, כבסיס ורקע לתמונות משפחתיות (מיחזור) והוא מעניק מראה טבעי ואורגני למסגרת הפלסטיק הלבנה שעליה הוא מבוסס (עיצוב מחדש).
מה צריך?
מסגרת Tolsby
דפי רקע עבים
תמונות שהודפסו בגודל 9X13 ס"מ. הקפידו לבקש בחנות הצילום שידפיסו אותן עם מסגרת.
חוט שמשון / חוט נייר / רפיה /חבל דק
2 טבעות אלבום או טבעות מתכת אחרות בקוטר של 3-4 ס"מ
מדבקות צבעוניות / צורות וכיתובים מתוך מגזינים, פרוספקטים וכו'
קישוטונים: כפתורים, צורות מעץ או פלסטיק וכו' (קישוטונים מוכנים נמכרים בחנויות "הכל בדולר", "מקס סטוק", "גמא דיל" ודומותיהן תמורת 2-5 ₪. מארז כזה יספיק לכם לכמה פרויקטים)
דבק נוזלי
דבק דו צדדי
דבק חם
מנקב חורים יחיד
סרגל מתכת
סכין יפנית
מה עושים?
1. הוציאו את המסגרת מהאריזה והרכיבו אותה. לא תצטרכו הפעם את לוחות הפרספקס, אבל כדאי לשמור אותם לשימוש עתידי.
2. מרחו שכבה דקה של דבק נוזלי על חלק מהמסגרת, ולפפו את החוט שבחרתם. הקפידו להצמיד אותו עד שיידבק, והשתדלו ללפף אותו בצפיפות, כדי שלא יראו בעדו את המסגרת. התקדמו צלע אחר צלע, ובכל פעם מרחו דבק רק על הצלע שאתם מלפפים, כדי שלא יתייבש.
3. לאחר שסיימתם ללפף את המסגרת עצמה, עברו לבסיס: התחילו מהחלק העליון – לא לפני שמרחתם גם כאן דבק – לכיוון קצה הבסיס. שימו לב שהחוט לא יבלוט מהבסיס, כדי שהאלבום שלכם יעמוד אחר כך יציב.
4. באמצעות הסרגל והסכין, חתכו את דפי הרקע בגודל 10X15 ס"מ ואת התמונות כך שיישארו ללא מסגרת (אל תנסו לחסוך עבודה בכך שתבקשו שידפיסו לכם אותן ללא מסגרת, שכן אז הן יהיו גדולות מדי). כעת נקבו את דפי הרקע: אתם צריכים לנקב שני חורים, כשכל אחד מהם ממוקם במרחק של ס"מ אחד מהקצה העליון של הנייר ובמרחק של 2 ס"מ מצדו.
5. כעת התבוננו בדפי הרקע שבידכם: אם יש בהם דוגמה שאתם רוצים שתופיע *מעל* לתמונה, חתכו אותה מתוך הדף בזהירות – ובאופן חלקי – באמצעות הסכין היפנית. הקפידו להשאיר בדף הרקע מסגרת של 1 ס"מ שאינה חתוכה.
6. הדביקו את התמונות באמצעות דבק דו צדדי – זה חשוב, שכן הדבק הנוזלי עלול לגרום להתעגלות של התמונות ולהופעת גלים. אם חתכתם פרטים מתוך הדף, הניחו את התמונה ללא דבק כדי לוודא שהגזיר לא מסתיר פנים או פרט חשוב אחר, וכן בדקו שהתמונה שתדביקו מצדו השני של הדף מסתירה את החור שנוצר.
7. קשטו את התמונות עם המדבקות או הגזירים שהכנתם מראש (השתמשו בדבק דו צדדי אם צריך), והוסיפו קישוטים שונים למסגרת באמצעות דבק חם. לסיום, השחילו את התמונות על הטבעות.
תמונת מצב
התלהבתם מהמחיר וקניתם כמה מסגרות של Tolsby? אז הנה עוד רעיונות מה לעשות איתן:
- במקום תמונה הכניסו בין לוחות הפרספקס נייר יפה, חלק או מדוגם, בדוגמה בהירה. כעת השתמשו בטוש על בסיס מים (מהסוג שמיועד ללוחות מחיקים) כדי לכתוב הודעות, תזכורות ועוד. כשתצטרכו, תוכלו למחוק מהפרספקס את מה שכתבתם - ולהתחיל מחדש.
- רוצים מתקן לאחסון תכשיטים? הרכיבו את המסגרת, ובמקום תמונה ולוחות פרספקס, השחילו לתוכה רשת פלסטיק מהסוג שנמכר בחנויות לחומרי בניין. בחרו ברשת בצפיפות של כסנטימטר מרובע. עכשיו תלו עליה את העגילים והצמידים, כך שבכל רגע יהיו בהישג יד ועין. אגב, מי שסקרן לגבי הברק המתכתי של המסגרת, לא מדובר בצבע מתוחכם, אלא בבקבוק לק לציפורניים... מעבר לברק העז, למחיר הזול ולמגוון הצבעים הגדול, יתרונו הגדול מבחינתי טמון בעובדה שהוא מתייבש בשניות.נסו ותיהנו :)
ולסיום, מילת תודה לחיה רנדליך, שהיא קודם כל אמם של התאומים המקסימים המופיעים במיני אלבום המוצג כאן והמוכשרת שצילמה אותם (ולא את התמונות החובבניות של העבודות המוצגות כאן...), וחוץ מזה היא צלמת מקצועית ומעצבת יצירתית, כפי שאפשר להתרשם ב
דף הפייסבוק שלה.
ולמי שתהה, ככה נראה המדור, כפי שפורסם במגזין החיים הטובים" בגיליון דצמבר: