28.7.17

זה בשביל האורחים...

ספר האורחים הזה נמסר כבר לפני שנה וחצי, אבל איכשהו לא זכה עד עכשיו להתייחסות בבלוג, אז הנה - גם זמנו הגיע.
הספר הוכן לאחייני היקר, ניר, ולזוגתו היקרה לא פחות, מורן, לרגל מסיבת קדם-חתונה, שנערכה בארץ. החתונה עצמה נערכה כמה חודשים אחר כך בניו יורק, וכיוון שרוב האורחים היו רק באחד משני האירועים, הרעיון היה שיהיה בספר מספיק מקום כדי שגם אלה וגם אלה יוכלו לכתוב בו כמה מילות ברכה לזוג הבאמת מקסים הזה (נכון, אני משוחדת... ונכון, הם באמת זוג מקסים!). הנחתי, אגב, שרוב האורחים יחתמו באנגלית,  ולכן העיצוב מבוסס על כתיבה משמאל לימין.
באלבום שולבו בסך הכל שלוש תמונות (כן, 3...) וכל שאר הדפים נועדו לברכות. כיוון שצילמתי אותו אחרי האירוע, התמונות מתמקדות בדפים שבהם איש לא כתב, אבל בסך הכל יש בספר האורחים הזה 13 דפים, מתוכם 10 דפים דו צדדיים לכתיבת ברכות, כלומר 20 עמודים המכילים מקום ל-50 ברכות.

האלבום הוא בגודל 20X20 וכל הדפים בו הם של חברה לא כל כך מוכרת בארץ בשם Momenta. לטעמי, לא רק שהדפים יפהפיים, אלא שאלה הדפים באיכות הגבוהה ביותר שבה נתקלתי אי פעם - הם עבים מאוד, עם טקסטורה של קנווס ומאוד נעים לעבוד אתם.
כיוון שמורן היא מוזיקאית וניר פיזיקאי, שילבתי באלבום שני אלמנטים עיקריים - תווי נגינה וגלגלי שיניים, כמו גם פרחים (שאת חלקם חתכתי פעם מקולקציה אחרת, לא זוכרת איזו) וסווירלים. קשת הצבעים היא בעיקר תכלת/אפור עם מעט נגיעות של בז'. מעבר לדפים מהקולקציה ודפים לבנים חלקים, השתמשתי רק בוואשי טייפ בשער ובשלוש מדבקות טקסט בעמודי התמונות. כל שאר הקישוטים הם חיתוכים ופינצ'וצ'ים מאותה קולקציה. מישהו אמר מינימליזם?
אני לא אלאה אתכן בכל הדפים, אבל תוכלו לראות כאן מגוון מייצג של דפי הברכות (שטחים בגדלים שונים, לקצרנים ולמאריכים) וכמה תקריבים.
הכריכה נוצרה כמובן מאפס, והכל נכרך בביינד איט אול האהוב עלי.
ורק כדי שתדעו שהאורחים באמת כתבו באלבום, הנה דוגמה מייצגת אחת:
אז באיחור, אבל מכל הלב - מזל טוב, יקרים שלי! ובקרוב, אתם יודעים, עוד משהו שהוכן עבורכם יככב כאן, אבל בואו נשאיר את הקוראות במתח...

20.7.17

בסימן קריאה, שוב

בקבוצה הסגורה "מקום קטן בלב היצירה" נערכה בחודש שעבר החלפת ספרים בנושא קיץ, והפעם הזדמן לי לשלוח אותה אל אסנת המוכשרת. ההחלפה הייתה צריכה לכלול בנוסף לספר ולכרטיס ברכה ו/או סימניה, גם מתנה קטנה. חשבתי לעצמי שמישהי יצירתית כל כך תיהנה יותר מחומרי גלם מאשר מעבודת יד, שלא בהכרח תקלע לטעמה ולצורכיה, ולכן נשאר לי להשוויץ רק עם הכרטיס שהכנתי...
אז הנה הוא:
הגברת המדוגמת על הכרטיס היא חלק מהדף היפהפה של חברת Glitz (קולקציית Cashmere Dame), והיא נראתה לי סופר מתאימה להחלפה קיצית. החיתוכים למעלה ולמטה הוכנו מדף אחר מאותה קולקציה, ובנוסף השתמשתי בחותמת הנפלאה של קסם שימושי ובנקודות מבריקות. כל חלקי הכרטיס נוקדו מסביב והכל הודבק על נייר קראפט.
הנה עוד כמה זוויות והצצה למעטפה ולחלקו הפנימי של הכרטיס:


כאמור, הכרטיס צורף לספר ( מה עושים עם רעיון? של קובי ימאדה), סטאק 6X6 של WRMK ומארז של קישוטים שקופים של PinkFresh, שניהם בצבעים קיציים למהדרין. אני מקווה שקלעתי לטעמה של אסנת לפחות בחלק מפריטי ההחלפה.

16.7.17

כרטיסים יש מאין

אזהרת צומאמי: לפניכן מאמי שצריכה המון צומי...
לא, אני לא מתכוונת לעצמי, אלא לרשומה שלפניכן -
לא זוכרת מתי בפעם האחרונה העליתי כל כך הרבה תמונות של פרויקט אחד. 
מאחלת לכן דרך צלחה...

במסגרת מגמת "בואו נעלה לבלוג עבודות מהתקופה המזוזואיקונית" הגעתי גם לסדרת כרטיסים  שהכנתי לאחותי הבכורה, ושגם היום - שלוש שנים אחרי - אני עדיין מאוד אוהבת (את אחותי אני אוהבת גם אחרי יותר מ-50 שנה, זה סיפור אחר...). ניסיונות לחזור על הסגנון הזה הניבו אמנם תוצאות לא רעות, אבל לטעמי פחות יפות מהגרסה הזו.
בחרתי להתחיל מהקופסה שבה ניתנו הכרטיסים: כמו שאפשר לראות הם רבועים, וגודלם 10X10 ס"מ. הם נוצרו בטכניקת "גלויות בהפתעה", שהיא בעצם סוג של קולאז', ושלמדתי מהדרכה אינטרנטית שהעלתה פעם חגית הסופר מוכשרת, כשארגנה החלפת גלויות. אם יש לכן שאריות (למי אין?!?) וחשק להתלכלך קצת - אני ממליצה על הטכניקה הזו בחום. היא יכולה, אגב, לשמש כדפי רקע לעוד מטרות וכבסיס להכנת פינצ'וצ'ים חד פעמיים בעיצובם.
הכרטיסים מורכבים משלוש שכבות: בסיס הכרטיס (בצבע שמנת), דף מדוגם (מי זוכר היום איזה) זהה, ששימש רקע לכל הכרטיסים, והפך אותם מסתם אוסף ל"סדרה", ושכבה של קולאז', שמשלבת שאריות דפים ומדבקות רגילות ומתגרדות, וכמובן החתמות וחיתוכים. הכרטיסים מיועדים למטרות שונות, ולכן שילבתי בהם מגוון מילות ברכה.
בקיצור, הנה מה שיצא מכל הערבוב הזה:
 
 
 
 
 
 
 
והנה גם מקבץ תקריבים:
חכו, זה לא נגמר. יש גם החתמות בתוך הכרטיסים...
 
היו עוד החתמות. חסכתי מכן...
וככה זה נראה ארוז:
 
עכשיו אתן מבינות, שצורפה גם תגית, איך לא...
 
היום, אגב, הייתי עושה עוד שכבה של צבע מדולל מאוד מעל הכל ושל התזות בשחור, אבל אז חשבתי שזה כבר יותר מדי... מה שמוכיח שוב, שכל יום לומדים משהו חדש בגן.
ומה אתן למדתן בזמן האחרון?

11.7.17

על השולחן

* בסוף הפוסט מחכה לכן הפתעה - אל תפספסו אותה! *

סוף סוף מעלה הדרכה שתכננתי כבר די הרבה זמן, רק שזו כנראה ההדרכה הכי לא הדרכתית שנתקלתן בה אי פעם.
נכון, תיכף תראו תמונות של שלבים, רשימת חומרים וכלים וכל זה, אבל אם אתן חייבות מידות - אז אני מצטערת, אין פה כאלה, הפעם.
אם אתן צריכות צורות מדויקות, ופרטים לגבי חלקים שמתאימים לצורות האלה - גם זה אין פה.
וגם אין שרטוטים וסקיצות.
אם עדיין לא סגרתן את החלון ועברתן לבלוג אחר - אני ממש שמחה, כי למרות שאין פה כל מיני פרטים בסיסיים לכאורה, בכל זאת יש פה הדרכה. ואם תחליטו לעקוב אחריה, תגלו שני דברים:
1. היא לא כזו מסובכת.
2. ייצא לכן משהו כזה:
לא בדיוק כזה, כי הרי אין הוראות למתקן כזה בדיוק, אבל גם לכן ייצא בקלות רבה מתקן לכלי כתיבה, או למברשות איפור, או לסכו"ם. מה שבא לכן לשים בפנים.
בא לכן?
אז יאללה, נתחיל.
מה צריך?
3 יחידות של קרטון אפור / צ'יפבורד (מידות? אין. אבל הסבר איך בכל זאת לדעת מה המידות שאתן צריכות - בהמשך).
8 יחידות של ניירות / קארדסטוקים מדוגמים - בדוגמה אחת או בדוגמאות שונות, מה שאתן מעדיפות, ובכל מקרה הניירות יכולים להיות חד צדדיים (מידות? כנ"ל). אני בחרתי בניירות היפהפיים מקולקציית Let's Travel של החברה האוקראינית ScrapMir. ואם תזדרזו - גם הם היום בהנחה של 25% במסגרת מבצע ההנחות של לימורוש, שאת הפרטים שלו תמצאו כאן.
4 יחידות קארדסטוק חלק, שישמש כרקע וצריך להתאים בצבע שלו לדפים המדוגמים שלכן (מידות? כנ"ל).
קישוטים - השתמשתי, בין השאר, בסט החיתוכים התואם לקולקציה (גם הוא במבצע כרגע!).
חותמות, דיו ו/או צבע אקרילי - אלה ישמשו אתכן לצביעת דפנות התאים, אבל אם בא לכן תוכלו לקשט אותן גם עם שאריות של הניירות המדוגמים, וואשי טייפ ועוד.
דבק - גם נוזלי וגם דו צדדי.
***
כמה מלים בעניין המידות: המתקן שהכנתי מורכב מארבעה פאנלים וביניהם קרטון אפור מקופל, שיוצר תאים. המידות תלויות כולן בפנלים שתצרו: אתן יכולות לחתוך ארבעה מלבנים רגילים, אתן יכולות לחתוך מלבנים ואז - עם פאנץ', תבנית חיתוך או סכין והרבה סבלנות, ליצור גימור יפה בחלק העליון של המלבן, ואתן יכולות, כמוני, ליצור את הפאנלים עם תבניות חיתוך.
היתרון, במקרה הזה, של תבניות חיתוך, מעבר למגוון הצורות האינסופי, הוא שקל מאוד ליצור רקע בגודל אחד, ואז לחתוך את הנייר המדוגם עם תבנית אחת קטנה יותר, כך שתישאר מסביב מסגרת.
אם אתן אכן משתמשות בתבניות, קחו בחשבון שהן קובעות שני פרטים: את צורת הפאנלים ואת מידות התאים: את הרוחב שלהם ואת הגובה המקסימלי שלהם. העומק מוגבל רק בדמיון שלכן, אגב... 😉.
בקיצור, כיוון שאני לא יודעת אם תשתמשו בתבניות ובאיזה - אני לא יכולה לצרף מידות, אבל אני בטוחה שתתגברו על זה. אגב, בכל מקום שבו התייחסתי לתבניות, אתן יכולות להתייחס לחיתוכים, פינצ'וצ'ים וכו' - כל שיטה שבה בחרתן ליצור את הפאנלים.
שנמשיך?
***
מה עושים?
1. בעזרת התבניות שלכן חותכים ארבעה פאנלים מקארדסטוק ו-8 פאנלים מעט יותר קטנים מנייר מדוגם.
2. אם חיתוכי הקארדסטוק שיצרתן לא לגמרי ישרים בצלע התחתונה שלהם - בין אם הם מעוגלים, עם גימור בדוגמת תחרה, או פשוט צריך מדי, כמו אלה שבהם השתמשתי - ישרו את בסיס החיתוכים.

3. חזרו על אותה פעולה גם עם הניירות המדוגמים.
4. על כל קארדסטוק חלק הדביקו נייר מדוגם משני צדיו. עכשיו הפאנלים לא רק יפים יותר, אלא גם עבים ויציבים יותר.
5. הניחו את הפאנלים בצד, ועברו לקרטון האפור. זה, בעצם, החלק הכי מורכב בפרויקט הזה - וגם הוא לא כזה מורכב.... אורך הרצועה הוא סכום המרכיבים הבאים: פעמיים גובה התא (ופחות מגובה הפאנל כולו) + רוחב התא (שזה בערך 1-2 ס"מ פחות מרוחב הפאנל, כדי שלא יבלוט מהצדדים). רוחב הרצועה שווה לעומק התא + 2 ס"מ. במקרה של המתקן שאני בניתי, הרצועה היא באורך 20 ס"מ (רוחב התא 8 ס"מ, והגובה שלו 6 ס"מ, ומכאן 6+8+6=20) וברוחב 5 ס"מ.
הפס העליון והתחתון הם בגובה 1 ס"מ. הפס הימני והשמאלי הם ברוחב שהחלטתן שאתן רוצות שיהיה גובה התא. תיכף תראו את ה"קונסטרוקציה" הזו מקופלת, ותבינו למה התכוונתי...
7. החתימו ו/או צבעו את רצועת הקרטון האפור, גזרו 4 משולשים קטנים, כמו שמסומן בדוגמה המצולמת, וקפלו לאורך כל הקווים.
כמו שתוכלו לראות בתמונות, מרוב חשיבה על הצילום, שכחתי לצבוע את הרצועה מצד אחד, אז עשיתי את זה בהמשך, כשהכל כבר היה מורכב. זה פחות טוב - כי הגישה לא נוחה, ופה ושם הצבע נמרח, אבל אם תשכחו כמוני, לפחות אתן יודעות שזה פתיר...אמרתי "פתיר", לא אמרתי "מושלם"...
8. אחרי שקיפלתן את הקרטון האפור, הדביקו את הדפנות הצדדיות לדופן התחתונה - וקיבלתן תיבה. חזרו על זה עם כל הרצועות.
9. כעת צריך להדביק את התיבות שיצרתן לפאנלים. כיוון שלקרטון המקופל יש "שאיפה" להתיישר, אני ממליצה לשלב גם דבק נוזלי, שהוא חזק יותר אבל לוקח לו זמן להתייבש, וגם דבק דו צדדי, שנדבק מיד.
10. לכל תיבה מצמידים פאנל מכל צד, תוך ניסיון לשמור על יישור הן לצדדים (כלומר שהפאנלים יבלטו באופן שווה מימין ומשמאל לכל תא) והן למטה, ככה שהמתקן יעמוד על השולחן בצורה יציבה וישרה.
11. נשאר לכן רק לקשט את הפאנל הקדמי. אפשר, אגב, לעשות את זה גם לפני שמדביקים את הפאנלים.תוכלו גם לקשט את הפנלים האחרים, לפחות בחלקם העליון, אבל אז  כדאי שאלה יהיו החתמות או מדבקות שטוחות, אחרת כשתכניסו או תוציאו משהו מתוך המתקן, הקישוטים יתרופפו.
ככה זה נראה מבפנים:
והנה תקריב אחד לפאנל הקדמי:

הבטחתי הפתעה, נכון? אז הנה זה: גם מי שלא חיה בפייסבוק, ומי שלא חברה בקבוצה של לימורוש (למה? מיד להצטרף!), יכולה ליהנות ממבצע ההנחות שנערך בלימורוש - חומרי יצירה ועיצובים! רק תזדרזו - הוא מסתיים ב-20.7.17 ואל תשכחו להכניס בסוף את הקוד: summertime.

ושאלה אחרונה: מה אתן מתכוונות לאחסן במתקן שתכינו?